Waterschap Zuiderzeeland


Organisatie
Waterschap Zuiderzeeland

Waterlicht op Schokland was het antwoord op de vraag hoe we het werk van Waterschap Zuiderzeeland dichter bij de beleving van de Flevolanders kunnen brengen. De betekenis van het werk van ons waterschap werd met Waterlicht op Schokland zichtbaar en met name beleefbaar.

Meer dan 20.000 bezoekers bezochten het kunstwerk van Daan Roosegaarde op 28 en 29 december op Schokland.

Op maandag 28 december is het kunstwerk Waterlicht van kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde voor de eerste keer te zien op Werelderfgoed Schokland. Bezoekers geven aan bijzonder onder de indruk te zijn van het kunstwerk. Op Twitter is #Waterlicht zelfs trending en komen de prachtigste foto’s voorbij.

Op dinsdag 29 december trekt het kunstwerk zelfs nog meer bezoekers dan de eerste avond. Extra bussen zette de organisatie in om de bezoekers naar het evenement te brengen. Vanuit het hele land kwamen mensen af op Schokland om Waterlicht te ervaren. Op social media verschenen weer veel positieve reacties, niet alleen over het kunstwerk maar ook over de organisatie van het evenement. “Nu weet ik hoe een zeemeermin zich voelt.”

Website:
http://www.zuiderzeeland.nl/waterlicht