Thuis in Maastricht


Organisatie
viaStory en gemeente Maastricht

Thuis in Maastricht is het online platform waarmee we (potentiële) bewoners van de stad Maastricht een beeld schetsen van hun buurt en de thema’s die leven in hun stad. Het is een reclamevrij platform waar nieuws wordt gedeeld, kennis en initiatieven worden uitgewisseld, ideeën worden gelanceerd en bewoners een podium krijgen. Het wijst bewoners de weg binnen hun buurt en zet ze in beweging het roer in handen te nemen om zodoende zelf een invulling te geven aan hun thuisgevoel én aan de leefkwaliteit van hun buurt. Alleen, met buurtbewoners, wijkprofessionals en/of met hulp van de gemeente.

Alle 43 buurten van de stad hebben op Thuis in Maastricht een eigen pagina. Bewoners vinden hier alle informatie gebundeld over hun buurt. Met een combinatie van informatie, actualiteit, opinie en portretten is de website aansprekend voor een brede doelgroep. Bij de ontwikkeling van Thuis in Maastricht is sterk rekening gehouden met de actuele thema’s die spelen in onze samenleving. Het platform sluit aan bij onderwerpen als sociale cohesie, participatie en duurzaamheid.

Maar het belangrijkste van Thuis in Maastricht is het feit dat dit platform ruimte biedt aan de bewoners zelf. Het biedt bewoners de mogelijkheid hun verhaal en hun kennis te delen, een gezicht te geven aan de buurt en het heft in positieve zin weer zelf in handen te nemen. Thuis in Maastricht is ontwikkeld en bedacht met de bedoeling dat het kan worden teruggegeven aan de stad. Dit verklaart ook de keuze voor het logo waarin het stadsbrede beeldmerk Maastricht: is verwerkt. Hiermee laten we zien dat Thuis in Maastricht van de gemeenschap is en niet van de gemeente. Voordat het platform wordt teruggegeven aan de stad, begeleiden we een intensief traject van vier jaar, waarbij redacteuren en fotografen uit elke buurt worden geworven, opgeleid en begeleid. Ook wordt voor de eerste fase een professionele stadsreporter aangetrokken voor achtergrondverhalen en reportages.

Website
http://www.thuisinmaastricht.nl